גילעד שדה
צלם עיתונות - יוצר דוקומנטרי - כתב רדיו - טייל

יומן מסע מטיול תרמילאי בקווקז בשנת 2011 – חלק א
מה זה הקצף הזה חשבתי לעצמי והתחלתי למלא את הבקבוק ממימי הנביעה שממנה פרצו המים המוקצפים ונראו כמו בקבוק משקה מוגז וכועס על זה שניערו אותו בזמן שהפקק מנע מימנו לפרוץ החוצה. טעם המים הזכיר לי את המעיינות החמים בים המלח. אבל הופתעתי בעיקר מהגזים, כן גזים כמו בסודה, המשקה הזה שאומרים תמיד שהוא של הזקנים.
אהבתי את ההרגשה וממש התאהבתי במשקה. שתיתי מים בחיים אבל לא כאלה. מהברז, בארות מעיינות וגבים הם רק חלק ממקורות המים השונים שטעמתי. מעיין של מי סודה אפילו לא היה באף אחד מהחלומות הרטובים שלי.

יום שבת 23.7.2011
בבוקר הראשון שלי בגיאורגיה נסעתי ביחד עם גל שותפתי בחלק מהמסע אל הכפר קזבקי שנמצא לרגלי הר הקזבק 5,074 מ' השלישי בגובהו בגיאורגיה. נסענו כ4 שעות במרקשוטקה על הדרך הצבאית ממצחטה אל הגבול עם רוסיה.
לאחר ארוחה והתמקמות בגסט אהוס יצאתי לטיול רגלי, חציתי את הגשר לכיוון הכפר גרגטי והתחלתי לעלות במעלה הנהר. לאורך הדרך הייתה פריחה מדהימה והחל לרדת גשם. לא ידעתי לאן אני הולך אבל נהניתי מכל רגע. בשלב מסוים ראיתי בריכה גדולה, כשהתקרבתי חיפשתי את הנביעה. זה סודה! דיברתי אל עצמי אחרי שטעמתי את המים. גלעד, אין מצב אתה חייב לשחות בזה אמרתי בקול. וכך מצאתי את עצמי מתפשט בגשם, בקור, מוריד את המעיל, אחרי זה את הביגוד התרמי ואז בלי היסוס קופץ ראש לברכה בעומק מטר. לא קיבלתי מכה אבל ברגע שהוצאתי את הראש מהמים ולקחתי נשימה עמוקה צעקתי, מהקור.
על יבוש בשמש לא היה מה לדבר והצלחתי בקושי להתייבש מתחת למעיל הגשם שלי. התלבשתי, מילאתי את בקבוק השתייה שלי בסודה של הטבע והמשכתי בהליכה רגלית במעלה הנהר. קצת אחרי שחלפתי על כפר קטן וציורי בשם פנשטי panshti רגל שמאל שלי בצעד לא מחושב שקעה בבוץ עד הברך. כמעת נפלתי והתחלתי במאמצים מחושבים הפעם, במטרה להוציא את הרגל ביחד עם הנעל. לא רציתי לשחות בבוץ בחיפוש אחרי מה שיכל להשאיר אותי חצי יחף באמצע שום מקום כשהגשם יורד. הנעל יצאה ואני המשכתי, פגשתי רועה עם עדר פרות והלכי מאחרי העדר. כשהגעתי לכביש השמים התחילו להחשיך. עמדתי ביציאה מהכפר ארשה לכיוון הכפר קזבקי ועצרתי טרמפים.

ידע כללי – מעודכן לשנת 2011
ידע כללי
בגיאורגיה פזורים מעיינות סודה רבים. הגיאורגים מאמינים שלמים יש סגולות רפואיות רבות והם מרבים לשתות מהם.
על בקבוקי המים המינרלים שאינם מי סודה כותבים הגיאורגים שהמים אינם מוגזים.
הגעה לבריכה
לבריכה ניתן להגיע מהכפר גרגטי או מהכפר ארשה ברגל ובג'יפ 4*4. הבריכה נמצאת על הגדה המערבית של נהר טרגי במרחק של קילומטר שמונה מאות מדרום לגשר שבין הכפר קזבקי לכפר גרגטי. נהר טרגי זורם צפונה וממשיך אל רוסיה.
גסט האוס
ישנתי בכפר קזבקי בגסט אהוס lala בחדר עם 6 מיטות.
עלה לי 15 לארי לא כולל ארוחות. לינה+ 2 ארוחות עולה 30 לארי.
התקלחתי במים קרים.
אנשים נחמדים אני הייתי מרוצה.
ציון 3 מיתוך 5
אוכל
המאפיה במרכז הכפר. במאפייה יש מגוון מאפים ולחמים. אם תבקשו יפה האופה, איש מבוגר ונחמד יראה לכם את תהליך הכנת הלחם. כמובן שצריך להיות מנומסים ולא להפריע לו בעבודה.
דיסקברי גיאורגיה, מסעדה עם אוכל איכותי אך יקר.
התארגנות
הכפר הוא מקום נוח ליציאה לטרקים יש בו מכולת ומסעדות וחנות שמשכירה גרמפונים וגרזני קרח. לפעמים יש בחנות מפות טופוגרפיות איכותיות ובלוני גז לגזיות.






היי גלעד כל הכבוד על הבלוג, הרבה בהצלחה לגבי העונה בה שייך לטייל בגאורגיה חשוב לכתוב וכמובן מאיפה רוכשים ציוד איכותי ואמין 😉
אהבתיאהבתי
עבור מסע לגאורגיה יש צורך בציוד מחנאות מתאים
אהבתיאהבתי
במקום כזה לא צריך מכונת סודה וטיהור מים
אהבתיאהבתי