קטעים מיומן מסע – בשביל זה יש את המדבר

גילעד שדה

צלם עיתונות - יוצר דוקומנטרי - כתב רדיו - טייל

קטעים מיומן מסע – בשביל זה יש את המדבר – ישראל 2011

בשביל זה יש את המדבר עניתי לה. במדבר השקט הוא פראי, כאן שולטים רחשי הטבע. שריקות הרוח ויללת זאבים מזכירים לך מהוא טעם החיים. לאחר מחשבה קלה המשכתי בדברי "אין כמו לשכב לבד תחת שמי הכוכבים כשברקע מתנגנים קולותיהם של חיות בר. תחשבי על צחוק צבועים לדוגמה , זה מרגש! עצם המחשבה שחייה מעניינת כזו נמצאת בסביבה מעלה חיוך על פני.
ראית פעם צבוע? היא שאלה בטון מודאג.
כן, לפני 4 שנים עניתי.
איפה?
פה באזור.
לא פחדת? היא המשיכה בשאלות.
לא! פגשתי גם זאבים, מקרוב. תביני אמרתי לה לטבע שפה משלו, אם נותנים לו אהבה הוא מראה לך את היופי המסתורי שלו. עם הטבע צריך להתחבר, אסור לתת לו הרגשה שהוא מאוים. ככה זה עם חיות תני להם בטחון שאין לך כוונות זדון הם יתנו לך להתקרב.
 
שמעתי עליכם הוא אמר בזלזול והתפרץ לשיחה, אנשים כמוך מתים בסוף. ואז אחרי שכל המחפשים וצוותי החילוץ חוזרים, מספרים עליכם כמה אהבתם את הארץ ושהטבע היה הבית שלכם. המדבר מלא מצבות עם שמות של אנשים כמוך הוא סיים.
 
שתקתי, שמתי את התיק על הגב והמשכתי בדרכי. אין סיבה להסביר לאנשים כאלה, חשבתי לעצמי. הוא לא יכול למשש את הארץ דרך נעליים בלויות מסלעי המדבר, הוא לא מסוגל להריח את ריח הזיעה שמעורבת באפר. הוא "מכיר" את המדבר מבעד לחלון זכוכית כהה של הג'יפ המבריק והממוזג שלו.
 

פורסם על ידי Gilad Sade 📸✍️🎙️📽️ גילעד שדה

Gilad Sade is a photojournalist and reporter who grew up in one of the most violent areas in the Israeli-Palestinian conflict, something which shaped his view on the world and his place in it. Gilad’s work focuses on raising awareness on human rights. He´s a correspondent for the Israeli Public Radio and his work has been published by international media outlets such as Zman by The Times of Israel, Haaretz, The independent, Jot Down among others.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: