גילעד שדה
צלם עיתונות - יוצר דוקומנטרי - כתב רדיו - טייל
חיסכון במים. לרוב כאשר אנו בשטח, כמות המים שלנו מוגבלת ואנו יכולים בקלות להגיע למצב של מצוקת מים. בזמן טיול חשוב לחסוך את המים שברשותנו ולהשתמש בהם בתבונה בכדי לטייל בטוח, להגיע למקום ישוב או לאתר מים נוספים לצורך קיום עד הגעה למקום ישוב.
בכדי לשמור על המים שברשותנו ולחסוך אותם, יש להקפיד על הכללים הבאים:
- חפשו מקומות קרירים ומוצלים ונצלו אותם למנוחה בשעות החמות של היום. לצורך זה השתמשו בסדקים שבין סלעים, סלעים, עצים, שיחים גדולים ומצוקים. צל הסלע/ מצוק, טוב מצל העץ/ שיח. הימנעו ממנוחה מתחת למצוקי קונגלומרט (תלכיד נחלים: סלע רך המורכב מאדמה ואבנים) הללו יכולים לקרוס, לקבור אתכם, לגרום נזק פיזי קשה ואף מוות.
- עצרו למנוחה למשך רבע שעה לפחות לאחר כל שעת הליכה. הגוף צריך את המנוחה הזו כדי לווסת את חום הגוף ולחדש את הכוחות. את המנוחה תעשה במקום מוצל. הורידו את הכובע שלראשכם והשאירו את הבגדים על גופכם. עם הכובע הרטוב מזיעה אפשר לצנן את המצח והעורף אלו נקודות שמצננות את הגוף היטב בגלל ריבוי בכלי דם.
- בימים חמים מאוד ובאזורים מדבריים יש ללכת בשעות הבוקר המוקדמות, שעות הערב המאוחרות ובשעות הלילה. אור ירח ולו הקטן ביותר יעזור לכם להתמצא בסביבה.
- המעיטו בפעילות גופנית קשה ומתמשכת, כאשר אתם חייבים בצעו את הפעולות לאט.
- שתו כמויות קטנות במרווחים קצרים, כמות מים גדולה במרווחים ארוכים פחות יעילה לגוף.
- כאשר אתם שותים הקפידו על לגימות קטנות באופן הבא: 1. מלאו את פיכם במים. 2. גרגרו את המים והשאר אותם בפה לפרק הזמן הארוך ביותר שתצליחו 3. בלעו אותם לאט. בדרך זו גופכם ינצל את המים בצורה הטובה ביותר.
- השאירו את הפה סגור, נשמו דרך האף והמעיטו בדיבור כדי להקטין את איבוד הנוזלים דרך דרכי הנשימה.
- כאשר אין לכם מספיק מים שתו רק לאחר שאתם במצב התייבשות קלה. הסימנים לכך הם דופק של 100-120 פעימות בדקה בזמן מנוחה ושתן צהבהב.
איך גרגור המים, לפני בליעתם עוזרת לשפיגת המים בצורה טובה יותר ?
אהבתיאהבתי
הגוף יכול לנצל עד חצי ליטר שתייה בשעה, אם שותים יותר זה לא מועיל ואפילו מסוכן אם אתה במחסור של מים (איבוד מים לחינם). ככול ששותים יותר לאט ובמרווחי זמן קטנים הגוף מנצל את המים יותר טוב. הגירגור מקל על הצמא, ועוזר לגוף לנצל את הנוזלים טוב יותר בדומה ללעיסת אוכל ארוכה יותר.
אהבתיאהבתי