צלם עיתונות - יוצר דוקומנטרי - כתב רדיו - טייל
מלכודת נמרים
עד לפני כמה עשרות שנים נצפו נמרים בארץ ישראל. מראה הנמר לא היה נדיר, ואנשים שטיילו במדבר נתקלו בהם לא פעם. הנמרים והטורפים היו מטרד קשה לרועים ולחקלאים, והם ניזונו לא מעט פעמים מטריפת חיות משק. הפתרון העיקרי לבעיית הטורפים היה ציד וחיסול אוכלוסיות טורפות. אחת משיטות הציד הנפוצות הייתה מלכודת הנמרים, שהשימוש בה ירד עם בואם של כלי הנשק החמים לארץ ישראל.
מבנה מלכודת הנמריםמבנה מלכודת הנמרים פשוט מאוד. המבנה מורכב משני קירות אבן מקומית ומתקרת לוחות אבן כבדים. מלכודת הנמרים פעלה רק כאשר הטורף היה נכנס עד לסוף המחילה, תפס את הפיתיון ומשך כפיס עץ או אבן, שהייתה מפילה את הדלת האחורית ולוכדת את הטורף. בתחומי הנגב, הר הנגב, מדבר יהודה ובתחומי המדבריות של מדינות ערב שבאזורנו, יש עשרות רבות ואולי מאות מלכודות מסוג זה.
הקשר בין מלכודת הנמרים להישרדות בשטח (מציאת מים בשטח)
מלכודת נמרים יכולה לשמש אותנו במצב הישרדות בכמה דרכים. אך הדבר שהכי חשוב לדעת הוא, שמלכודות הנמרים נבנו בדרך כלל בסמוך למקורות מים, לרוב במרחקים של עשרות מטרים ממקור מים, כאשר הרחוקים ביותר לא עולים על מרחק של מאות מטרים ממקורות המים. אם ראיתם מלכודת נמרים, כנראה שאתם נמצאים סמוך למקור מים. עכשיו נשאר לקוות, שמקור המים עדיין פעיל והנמר מחכה לכם בשטח.
פורסם על ידי Gilad Sade 📸✍️🎙️📽️ גילעד שדה
Gilad Sade is a photojournalist and reporter who grew up in one of the most violent areas in the Israeli-Palestinian conflict, something which shaped his view on the world and his place in it. Gilad’s work focuses on raising awareness on human rights.
He´s a correspondent for the Israeli Public Radio and his work has been published by international media outlets such as Zman by The Times of Israel, Haaretz, The independent, Jot Down among others.
הצג פוסטים נוספים